روش چاپ روی تیشرت

روش چاپ روی تیشرت به چند صورت امکان پذیر است؟

برای چاپ تیشرت روش های مختلفی وجود دارند که به شکل های خاص می توان آنها را دسته بندی کرد. ما اینجا میخواهیم روش چاپ روی تیشرت را بصورت های مختلف به شما نشان دهیم.

واقعیت این است که برخی از روش های چاپ جدید هستید و برخی دیگر قدیمی. برخی از آنها مقرون به صرفه هستند و برخی دیگر گران قیمت. برخی برای کارهای تیراژ مناسب هستند و برخی دیگر برای کارهای تک و تعداد پایین.

 

روش چاپ روی تیشرت

 

در این مطلب مخاطب ما بیشتر افرادی هستند که قصد راه اندازی کارگاه چاپ تیشرت را دارند. اگر عامل هزینه را فعلا در نظر نگیریم می توان گفت عاملی که بیش از همه چیز در انتخاب روش چاپ روی تیشرت اهمیت دارد، جنس پارچه است.

 

در واقع، بسیاری از مواقع این جنس پارچه است که برای ما محدودیت ایجاد می کند و ما را به سمت یک روش خاص برای چاپ سوق می دهد. علاوه بر جنس پارچه،  رنگ پارچه ی تیشرت نیز در برخی از موارد ما را دچار محدودیت می کند و نمی توانیم از هر نوع چاپی استفاده کنیم. به طور کل جنس و رنگ پارچه، تعداد تیراژ کار و میزان سرمایه از جمله عواملی هستند که باعث می شوند در انتخاب روش چاپ کمی فکر کنیم و بی گدار به آب نزنیم.

 

 

روش های مختلف چاپ روی تیشرت :

در ادامه درباره ی هر یک از روش ها بصورت کامل توضیح داده خواهد شد:

1- روش اول: چاپ سیلک اسکرین

چاپ سیلک یک روش قدیمی و دستی و جز اولین انواع روش چاپ روی تیشرت میباشد. در این روش ابتدا طرح مورد نظر به روی یک برگه مخصوص چاپ میشود. سپس یک قاب حاوی توری مخصوص توسط لاک حساس (دیازو) پوشیده میشود.بعد از آن طرح مورد نظر داخل این قاب قرار گرفته و با استفاده از نور دادن به این قاب، طرح روی قاب حکاکی می شود. حالا ما صاحب یک شابلون شده ایم.

 

حال با استفاده از یک کاردک مخصوص  رنگ را به روی شابلون ایجاد شده می کشیم و رنگ از طریق منافذی که روی توری ایجاد شده عبور کرده و به روی سطح مورد نظر که در اینجا تی شرت می باشد می چسبد.

 

 

مزایای چاپ سیلک :

چاپ سیلک اسکرین دارای مزایای قابل توجهی است که اتفاقا به دلیل همین مزایاست که همچنان با وجود روش های ابداعی جدید کاربرد خود را از دست نداده و بسیاری از تولیدی ها از آن استفاده می کنند. از جمله ی این مزایا عبارتند از :

  • محدودیت نداشتن در جنس و رنگ پارچه
  • هزینه ی راه اندازی کمتر نسبت به سایر روش ها
  • مقرون به صرفه بودن در تیراژ بالا
  • عدم نیاز به وسایل الکترونیکی خاص

 

 

معایب چاپ سیلک :

البته سیلک اسکرین معایبی هم دارد که اگر بخواهیم حرفه ای تر بررسی کنیم نمی توان از آنها غافل شد. که این معایب بصورت خلاصه در زیر آورده شده است:

  • وقت گیر بودن آماده سازی پروسه ی چاپ نسبت به سایر روش ها
  • مقرون به صرفه نبودن در تیراژ پایین
  • عدم دستیابی به طیف گسترده ی رنگها
  • نیاز داشتن به شابلون مخصوص برای هر رنگ

 

در مورد گزینه سوم باید گفت که در روش های دیگر عینا رنگ چاپ شده بدون کمی و کاستی روی طرح می نشیند ولی در

سیلک کار به این راحتی ها نیست و در عمل رسیدن به یک رنگ و گام خاص ممکن نیست .

 

در مورد گزینه چهارم نیز باید گفت که مثلا اگر طرح تی شرت ما دارای چهار رنگ باشد باید برای هر رنگ آن شابلونی مخصوص طراحی و ایجاد کرد. که این عیب در سایر روش ها دیده نمی شود.

 

 

2- روش دوم: چاپ سابلیمیشن

روش چاپ سابلیمیشن هم که یکی دیگر از انواع روش چاپ روی تیشرت است، نسبت به روش سیلک اسکرین جدیدتر محسوب می شود. واژه ی سابلیمیشن به معنای تعصید است و فلسفه ی این نامگذاری به این خاطر است که در این روش جوهر روی کاغذ از حالت جامد به گاز (تصعید) تبدیل شده و روی تی شرت و یا هر جسم دیگر می نشیند.

 

این روش نیز دارای مزایا و معایب خاص خودش است. گاها در برخی موارد این روش به روش سیلک اسکرین ترجیح داده می شود و گاه رقابت را به سایر رقبایش می بازد.در این روش ابتدا طرح مورد نظر توسط پرینترهای جوهرافشان به روی کاغذهای مخصوص می نشیند.

 

پس از آن کاغذ چاپ شده روی جسم مورد نظر که در اینجا تی شرت می باشد قرارمی گیرد. سپس توسط دستگاه سابلیمیشن با حرارتی بین 150 تا 200 درجه ی سانتی گراد طرح (کاغذ) روی جسم مورد نظر ( تی شرت) پرس می شود.

 

با این عمل جوهر که بصورت جامد روی کاغذ قرار گرفته بود در اثر حرارت بالا بصورت مستقیم از به گاز تبدیل می شود و طرح چاپ شده را عینا روی سطح مورد نظر که اینجا تی شرت است کپی می کند.

 

ذکر این نکته ضروری است که از آنجا که عکس ما ابتدا روی کاغذ و سپس از کاغذ به سطح مورد نظر انتقال می یابد، باید موقع پرینت عکس را به صورت برگردان ( Mirror  ) چاپ کرد تا در انتها عکس مطلوب حاصل شود.

 

 

 

 

3-  روش سوم: چاپ مستقیم یا دیجیتال

از دیگر انواع روش چاپ روی تیشرت میتوان به روش چاپ مستقیم یا دیجیتال اشاره کرد. که این روش در واقع جدیدترین و حرفه ای ترین روش چاپ تی شرت می باشد، سر و کار ما با یک دستگاه پرینتر است. اما نه یک پرینتر معمولی؛ بلکه یک دستگاه پرینتر مخصوص چاپ روی تی شرت.

 

در این روش که یک روش پرهزینه اما حرفه ای است عکس مورد نظر بصورت مستقیم به پرینتر ارسال می شود و دستگاه نیز بصورت مستقیم همانند مکانیزم چاپ روی کاغذ، تیشرت را در درون خود برده و سپس طرح مورد نظر را روی تی شرت چاپ می کند.

 

روش چاپ روی تیشرت

 

مزایای چاپ مستقیم یا دیجیتال :

این روش نیز مزایا و معایبی دارد. از جمله مزایای آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

-در این روش دیگر نیازی به پروسه طولانی و وقت گیر ساخت شابلون و رنگ کردن مثل روش سیلک اسکرین و همچنین پرینت جداگانه طرح روی کاغذ و دستگاه های جانبی دیگر مثل روش سابلیمیشن نیست.

-همچنین در روش چاپ مستقیم یا دیجیتال ، محدودیتی از بابت جنس و رنگ تیشرت نداریم.

 

-از نظر کیفیت چاپ هم نتیجه ی حاصل از چاپ دیجیتال یا مستقیم بسیار بالاست و  دو روش قبلی به هیچ وجه قابل مقایسه نیستند.

 

-تنها عیب این روش هم هزینه بسیار بالای دستگاه و زمان طولانی برای هر چاپ است. شاید برای داشتن یک چاپگر خوب تی شرت نیاز باشد که بیش از 100 میلیون هزینه کنید. در حالی که با این مقدار سرمایه چندین دستگاه سابلیمیشن و سیلک اسکرین می توان خرید!

 

 

 

 

مطلب جذاب این هفته: چاپ سیلک به چه گونه است و مزایا و معایب آن چیست؟

همچنین ببینید

پیکسل چیست

پیکسل چیست

پیکسل چیست ؟ | کامل ترین توضیحات در مورد پیکسل + خرید در مقاله پیکسل …

4 نظر

  1. سلام از سایت شما بازدید کردم. سایت بسیار جالبی دارید. لطف میکنید اگر از سایت های من هم دیدن نمایید و نظرتان را برای بهتر شدن سایتام بگویید
    عالی بود.

  2. با سلام ممنون از توضیحاتتون.کاش نمونه کار نهایی هر یک از روش ها را میگذاشتید تا متوجه تفاوت آن ها میشدیم.

    • ادمین سایت

      با سلام خدمت شما.بسیار ممنون از پیشنهادتون.به روی چشم حتما در بروز رسانی جدید این مطلب اینکارو خواهیم کرد.با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *