کوتینگ سرد ! کوتینگ گرم !
کوتینگ سرد یکی از راههای کوتینگ کردن اجسام سابلیمیشن محسوب می شود. برای چاپ سابلیمیشن همانطور که در مقاله { چاپ سابلیمیشن چیست } توضیح داده شد ابتدا باید سطح مورد نظر را آماده سازی کنیم تا بتوانیم به آن سطح خاصیت جذب و حفظ رنگ را بدهیم.
پیشنهاد ما : مشاهده ی مقاله ی چاپ روی تیشرت
بطور کل سطوحی که ماده تشکیل دهنده ی آن تا درصد قابل توجهی پلاستیکی باشد نتیجه ی خوبی را در چاپ سابلیمیشن می دهد. بطور کلی روی سطوح پلاستیکی مانند پدموس، کوسن، تیشرت پلی استر و … بدون نیاز به کوتینگ می توان چاپ سابلیمیشن را انجام داد.
در مقابل اگر بخواهیم روی یک قطعه چوب یا کاشی یا سنگ چاپ سابلیمیشن را انجام دهیم می بینیم که اگر آماده سازی سطح ( کوتینگ ) صورت نگرفته باشد تنها مقدار کمی جوهر از روی کاغذ به سطح انتقال یافته است. که آن هم با یک دست کشیدن به راحتی از سطح جدا می شود.
در چاپ سابلیمیشن همیشه پای یک سطح و یک کاغذ در میان است. روی کاغذ ( کاغذ مخصوص سابلیمیشن ) طرح دلخواهی که قرار است چاپ کنیم را پرینت می گیریم. سپس آن را روی سطح موردنظر فیکس می کنیم و توسط دستگاه های مختلف سابلیمیشن به آن حرارت می دهیم.
این حرارت که گاها به 200 درجه سانتی گراد می رسد سپس می شود که جوهر از روی کاغذ بلند شده و بر روی سطح بنشیند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید اتفاقا نامگذاری این روش یعنی سابلیمیشن هم بر اساس همین اتفاق پیش آمده است.
در واقع وقتی به کاغذ پرینت گرفته شده حرارتی بین 150 تا 200 درجه سانتی گراد می دهیم، جوهر روی آن به همان شکل و آرایشی که روی کاغذ نشسته بود روی سطح می نشیند و به دلیل اینکه در اثر این حرارت جوهر مستقیما از از حالت جامد به گاز تبدیل می شود و اصطلاحا تصعید صورت می گیرد به این روش سابلیمیشن یا Sublimation به معنای تصعید می گویند.
از آنجا که ذرات تشکیل دهنده ی جور سابلیمیشن برخلاف سایر جوهرها پایه ی طبیعی ندارد به راحتی روی هر سطحی نمی نشیند و باید برای این کار به آن سطح این قابلیت را بدهیم.
کوتینگ راه حلی است برای اینکه بتوانیم به سطوح مختلف این توانایی را بدهیم تا جوهر سابلیمیشن را به خود بگیرد.
کوتینگ سرد در واقع یک روش کوتینگ کردن است و علت این نامگاری بخاطر نوع مایعی است که از آن استفاده می شود.
انواع کوتینگ:
بطور کلی دو نوع کوتینگ داریم: کوتینگ گرم و کوتینگ سرم
تنها تفاوت این دو روش اینست که در روش کوتینگ گرم مایع کوتینگ این اجازه را به شما می دهد که با حرارت دادن به آن روند خشک کردن را کوتاه تر کنید. در حالیکه در کوتینگ سرد شما به سطح موردنظر در فضای آزاد و دمای اتاق اجازه خشک شدن می دهید و نیازی به کوره جهت حرارت دادن نیست.
بیشتر بخوانید: توضیحات مفصل درمورد انواع کوتینگ
فروش مایع کوتینگ:
کوتینگ به معنای پوشش دادن است و برای اینکار از مایعی که در اصطلاح به آن مایع کوتینگ می گویند استفاده می شود. تاکید می کنیم که هر پوششی را می توان کوتینگ قلمداد کرد. اما آنچه در این مقاله و سایر مقالات سایت پاپوچاپ مشاهده می کنید همگان به معنای کوتینگ سابلیمیشن است.
خرید اسپری کوتینگ سابلیمیشن:
در هر دو روش کوتینگ سرد و گرم بهتر است که که این مایع توسط پیستوله پاشش شود. اما در بازار اسپری های کوتینگ نیز وجود دارند که بدون نیاز به پیستوله عمل پاشش را برایتان انجام می دهد.
اگر تنها در چند مورد خاص قصد کوتینگ کردن را دارید خرید اسپری می تواند انتخاب مناسبی باشد اما اگر قصد دارید بصورت مداوم و در تعداد بالا کوتینگ را انجام دهید خرید اسپری کوتینگ صرفه ی اقتصادی ندارد و خرید مایع کوتینگ بسیار مناسب تر است.
بیشتر بخوانید: روش های کوتینگ سابلیمیشن
قیمت محلول کوتینگ:
کوتینگ های موجود در مجموعه پاپوچاپ علی رغم داشتن کیفیت خوب با قیمتی مناسب عرضه می شوند و همین امر سبب افزایش سفارش روزافزون کوتینگ از مجموعه پاپوچاپ است. این مایع دو جزئی است . یک بخش مایع کوتینگ و بخش کوچکتر مایع هاردنر . هاردنر کمک می کند تا کوتینگ سریع تر خشک شود.
کوتینگ گرم:
در کوتینگ گرم شما می توانید از کوره جهت سرعت بخشیدن به کارتان استفاده کنید. در واقع در روش کوتینگ سرد نیاز است که حداقل 12 ساعت (بستگی به دمای اتاق) به سطح اجازه دهیم که کوتینگ آن خشک شود.
اما در روش کوتینگ گرم با حرارتی حدود 100 الی 150 درجه سانتی گراد می توان این چندساعت انتظار را به کمتر از یک ساعت و چیزی حدود 20 دقیقه کاهش داد.
چنانچه قصد خرید و سفارش کوتینگ سرد و یا گرم را دارید (با ارزانترین قیمت) میتوانید با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
0936-9198619