کوتینگ گرم

کوتینگ گرم و کوتینگ سرد! | بررسی تفاوت های بین آن دو

کوتینگ گرم یکی از روش های کوتینگ اجسام برای آماده سازی سطوح جهت چاپ سابلیمیشن می باشد. در این مقاله قصد داریم توضیحاتی پیرامون کوتینگ گرم و تفاوت آن با کوتینگ سرد ارائه دهیم.

 

کوتینگ گرم

 

قبل از هر چیز باید کمی درباره چرایی کوتینگ اجسام صحبت کنیم. کوتینگ در واقع به معنای پوشش دادن است و شامل هر روز پاشش یا آغشته کردن سطوح جهت پوشش دادن آن به دلایل مختلف می شود. ممکن است سطحی توسط مایعی پوشش داده شود تا از جذب پرز جلوگیری شود. ممکن است سطحی به جهت ضدخش شدن پوشش داده شود یا کوتینگ شود و …

 

اما در صنعت چاپ سابلیمیشن هم با این کوتینگ سر و کار داریم. در اینجا هدف ما از پوشش دادن سطوح یا کوتینگ کردن آماده سازی جهت چاپ است.

 

شاید برایتان جای سوال باشد که این آماده سازی چیست و آیا ضرورتی دارد که صورت بگیرد یا خیر؟ براساس آنچه که در مقاله { کوتینگ چیست } توضیح داده شده است چاپ سابلیمیشن چاپی حرارتی است که در آن با حرارت دادن سبب می شویم که طرح پرینت شده روی کاغذ بر روی سطح دلخواهمان بنشیند.

 

برای اینکار ابتدا طرح دلخواهمان پرینت گرفته می شود و سپس توسط چسب روی سطح مورد نظر فیکس می شود. حال توسط دستگاه های سابلیمیشن ( پرس حرارتی یا دستگاه سه بعدی ) جسم همراه با کاغذ را تحت دمای بالا قرار می دهیم.

 

کوتینگ گرم

 

در اثر این اعمال حرارت و در صورتی که سطح مورد نظر قابلیت جذب جوهر سابلیمیشن را داشته باشد نقش روی برگه بر روی سطح مورد نظر می نشیند.

 

حال اگر آن سطح این توانایی را نداشته باشد باید آنرا توسط مایعی که در اصطلاح به مایع کوتینگ سابلیمیشن معروف است پوشش دهیم و یا اصطلاحا کوتینگ کنیم. این مایع مخصوص به شما این امکان را می دهد که سطوحی که قابلیت جذب جوهر سابلیمیشن را ندارند این توانایی را بدست آوردند.

 

اگر در مورد نحوه کوتینگ کردن سوال دارید می توانید به مقاله <یه مقاله بود واسه نحوه کوتینگ کردن> مراجعه کنید. بطور کل دو مدا کوتینگ کردن داریم:

  • کوتینگ گرم
  • کوتینگ سرد

 

 

در روش کوتینگ سرد بعد از کوتینگ کردن جسم را در فضای آزاد ( با دمای اتاق) قرار می دهیم تا بعد از حدود حداقل 12 ساعت مایع پاشش شده خشک شود.

 

کوتینگ گرم

 

اما در روش کوتینگ گرم این کار سرعت پیدا می کند و ما می توانیم با حرارت دادن 20 دقیقه ای به جسم ( دمای بین 100 تا 150 درجه سانتی گراد ) انتظار چندین ساعته را حذف کنیم.

 

توجه داشته باشید که اگر دما و زمان حرارت دادن زیاد باشد و یا فاصله ی منبع حرارت با سطح موردنظر کم باشد، ممکن است مایع کوتینگ شده به رنگ زر در بیاید.

 

به همین خاطر باید با کمی آزمون و خطا از این اتفاق جلوگیری کرد. بعنوان یه نشانه ی کلی و ساده یادتان باشد که هرگاه سطح کوتینگ شده خاصیت چسبندی خود را از دست داد یعنی عملیات خشک شدن کوتینگ رخ داده است.

 

کوتینگ گرم

 

خدمات چاپ سابلیمیشن:

امروزه افراد زیادی در زمینه خدمات چاپ سابلیمیشن فعالیت دارند. گستردگی و تنوع محصولات سابلیمیشن یکی از عواملی است که سبب می شود بسیاری از مردم جذب این محصولات شوند و به همین دلیل افراد زیادی در این زمینه فعالیت کنند. بطور کل سه نوع فعالیت در زمینه چاپ سابلیمیشن وجود دارد:

  • چاپ
  • تهیه مواد خام
  • کوتینگ کردن

 

 

کتینگ پارچه:

کتینگ پارچه یکی دیگر از ترفندهایی است که می توان بکار برد تا نتیجه ی خوبی در چاپ داشته باشیم. همانطور که می دانید در بحث چاپ تیشرت و چاپ روی پارچه چاپ سابلیمیشن تنها توانایی چاپ بر روی پارچه ها و تیشرت هایی دارد که درصد قابل توجهی از الیافشان مصنوعی باشد.

 

به عبارت دیگر شما نمی توانید به روش چاپ سابلیمیشن روی یک تیشرت صد در صد پنبه چاپ کنید. همچنین برای چاپ روی تیشرت های مشکی نیز نمی توان روش سابلیمیشن را بکار برد. اما با کوتینگ پارچه می توان این قابلیت را به پارچه یا تیشرت داد تا جوهر را به خود جذب کند و یک نتیجه ی خوب به ما بدهد.

 

 

کوتینگ گرم

 

مایع کوتینگ پارچه:

در هنگام خرید مایع کوتینگ حتما باید اشاره کنید که برای چه کاری میخواهید استفاده کنید. زیرا چه از لحاظ ساختار و چه از لحاظ نحوه استفاده و چه از لحاظ قیمت این مایعات با هم تفاوت دارند.

0936-9198619

 

همچنین ببینید

پیکسل چیست

پیکسل چیست

پیکسل چیست ؟ | کامل ترین توضیحات در مورد پیکسل + خرید در مقاله پیکسل …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *