انواع کوتینگ

انواع کوتینگ: اجسام مختلف را چگونه کوتینگ کنیم؟

در این مقاله قصد داریم انواع کوتنیگ را برایتان شرح دهیم. اما برای درک بهتر این مساله بیایید کمی به عقب تر برگردیم. اگرسر و کارتان با چاپ سابلیمیشن است قطعا تا به الان در ذهنتان یک سوال بزرگ شکل گرفته و بدنبال پاسخ آن هستید. و آن سوال اینست : ” آیا می توان روی هر سطحی با هر جنسی چاپ کرد؟ ”

 

انواع کوتینگ

همانطور که می دانید چاپ سابلیمیشن اگر چه شیرین تر و جذاب تر از یک پرینت ساده روی کاغذ است، اما در عمل به راحتی پرینت کردن یک برگه نیست! در چاپ سابلیمیشن چند مرحله پی در پی را باید انجام داد تا در نهایت به هدف دلخواه برسیم. روش سابلیمیشن یک روش جالب برای چاپ بر روی اجسام مختلف است. از چاپ بر روی انواع تیشرت ها گرفته تا چاپ بر روی اجسام مختلفی همچون چوب، سنگ، کاشی و …

 

همانطور که در مقاله ی قبلی توضیح دادیم که کوتینگ چیست؟ در این مقاله میخواهیم به طور مفصل توصیحی درمورد انواع کوتینگ خدمت شما عزیزان ارائه دهیم.

 

 

چاپ سابلیمیشن:

در این روش ابتدا طرح دلخواهتان را باید بر روی برگه ی مخصوص سابلیمیشن و با استفاده از یک پرینتر همراه با جوهر مخصوص سابلمیشن پرینت کنید. چرایی این مخصوص بودن برگه ها و جوهرها در مقاله { ملزومات چاپ سابلیمیشن } بطور کامل توضیح داده شده است.

 

از این مرحله که بگذریم می رسیم به خود مرحله ی سابلیمیشن یا همان انتقال جوهر از روی برگه به سطح جسم.

 

در این مرحله کاغذ چاپ شده را روی سطح جسم مورد نظر که می تواند پارچه و یا سنگ و چوب و کاشی و … باشد قرار می دهیم و با دستگاه سابلیمیشن یا همان دستگاه چاپ حرارتی کاغذ را بر روی سطح مورد نظر پرس می کنیم.

 

انواع کوتینگ

ذکر این نکته ضروری است که هر جسمی دما و زمان مخصوص به خود را در چاپ سابلیمیشن دارد. به طور مثال اگر قطعه ی مورد نظر ما ام دی اف باشد، دستگاه را در دمای 160 الی 180 قرار داده و پس از پرس کردن 35 الی 40 ثانیه صبر میکنیم.

 

این اعمال گرمای زیاد سبب می شود که جوهر روی برگه با همان آرایش چاپ شده بر روی سطح مورد نظر بنشیند. سپس کاغذ را که حالا بخش زیادی از جوهر خود را از دست داده از روی چوب برمیداریم و آنچه که باقی مانده یک قطعه ام دی اف چاپ شده است. با این روش شما توانسته اید که عکس همسر و فرزند و دوستتان و یا یک تصویر خاص را بر روی یک قطعه چاپ کنید.

 

 

کوتینگ اجسام:

در مقاله  { کوتینگ چیست؟ } بطور مفصل توضیح داده شده است که علت کوتینگ اجسام چیست و چه اجسامی را باید کوتینگ کنیم.

 

و درآن مقاله گفته شد که برای چاپ سابلیمیشن ابتدا باید دید که آن جسم توانایی تحمل دمای بالای 160 الی 200 درجه سانتی گراد را دارد یا خیر.

 

حال اگر این شرط را دارا بود باید سطح مورد نظر را جهت چاپ آماده سازی کنیم. آماده سازی سطح برای چاپ به این معناست که بتوانیم سطح مورد نظر را با مایعی خاص به نام کوتینگ پوشش دهیم. علت این کوتینگ کردن اجسام اینست که جوهرهای سابلیمیشن برخلاف جوهرهای معمولی پرینترها از ذرات طبیعی و معدنی ساخته نشده اند و ذرات درشت پلیمری آنها تنها می تواند بر روی سطوحی نقش ببندد که توانایی جذب آنها را داشته باشند.

 

انواع کوتینگ

مایع کوتینگ این توانایی را به سطوح می دهد که بتوانند جوهر را به خود بگیرند. در صورتی که سطح مورد نظر کوتینگ نشده باشد، ابتدا می بینید که جوهرها به مقداری کافی بر روی سطح نقش نبسته، همان مقدار هم که نقش بسته به راحتی یه دستمال کشیدن پاک می شود! پس خیال چاپ بدون کوتینگ را از سرتان بیرون کنید.

 

البته در بعضی موارد معدود می توان بدون کوتینگ هم عمل چاپ را انجام داد. مواردی مثل لیوانهای پلیمری و تیشرتهایی که مقدار قابل توجهی الیاف مصنوعی دارند.

 

کوتینگ را می توان از چند جهت تقسیم بندی کرد. از نظر حالتهای مختلفی که در بازار وجود دارد می توان کوتینگ را به دو دسته کلی زیر تقسیم کرد:

 

 

کوتینگ مایع:

یکی دیگر از انواع کوتینگ، کوتینگ مایعات است.در این نوع از کوتینگ شما می توانید مایع کوتینگ را در حجم های مختلف یک لیتری، چهار لیتری و بیشتر تهیه کنید. در کنار مایع کوتینگ یک محلول خشک کننده هم وجود دارد که به عمل خشک شدن کوتینگ بر روی سطح کمک می کند.

 

قبل از اینکه عمل کوتینگ را انجام دهید باید ابتدا مایع را با محلول خشک کننده به نسبت 6 به 1 ترکیب کنید. پس از این ترکیب کردن باید عمل کوتینگ را در سریعا انجام دهید زیرا ترکیب ایجاد شده در کمتر از یکساعت در معرض هوا خاصیت خود را از دست می دهد. در این نوع از کوتینگ بهتر است که با پیستوله عمل پاشش صورت بگیرد.

 

 

 

اسپری کوتینگ سابلیمیشن:

در بازار یه نوع دیگر از کوتینگ وجود دارد و آن اسپری کوتینگ سابلیمیشن است. کار با این اسپری ها راحت است و نیازی به ترکیب کردن مایع و خشک کننده نیست. یک مزیت دیگر این اسپری ها اینست که دیگر نیازی به داشتن پیستوله نیست و با همان قوطی اسپری کارتان راه می افتد!

 

انواع کوتینگ را براساس اینکه بر روی چه جسمی قرار است صورت بگیرد تقسیم بندی می کنند که به چند دسته زیر تقسیم می شود:

 

 

انواع کوتینگ

1) کوتینگ پارچه:

اگر کار موردنظر در ابعاد کوچک باشد و مثلا بخواهید روی یک تیشرت نخی کوتینگ را انجام دهید قاعدتا بهتر است که از اسپری کوتینگ سابلیمیشن استفاده کنید. زیرا با توجه به گران قیمت بودن مایع کوتینگ و با توجه به اینکه مقدار کمی برای کوتینگ یک تیشرت نیاز است استفاده از اسپری کوتینگ مقرون به صرفه تر است.

 

 

 

2) کوتینگ شیشه:

بدون شک محصولات شیشه ای و کریستالی سابلمیشن را باید جزو لاکچری ترین محصولات سابلیمیشن دانست. این محصولات که در شکل ها و طرح های مختلف موجود هستند به همان میزان که زیبا هستند نسبت به سایر محصولات گران تر هم هستند.

 

برای این نوع کارها چاپ بر روی یک سطح که کدرتر است صورت می گیرد و از طرف دیگر که شفاف است قابل مشاهده است. سطح کدر باید قبل از چاپ توسط کوتینگ آماده سازی شود. در این مورد بستگی به حجم کارتان می توانید از هر دو مدل اسپری کوتینگ سابلیمیشن و یا مایع کوتینگ استفاده کنید.

 

 

 

3) کوتینگ کاشی:

یکی دیگر از محصولات پرکاربرد سابلیمیشن کاشی است. شاید اگر پارچه و چوب و برخی از مواد تا حدودی بدون کوتینگ کردن جوهر را به خود بگیرند، اما کاشی ها تقریبا حتی 1 درصد هم جاذب جوهر نیستند و برای چاپ بر روی آنها، عمل کوتینگ از اوجب واجبات است.

 

 

بطور کلی و براساس تجربه کوتینگی که برای اجسام سخت مثل سنگ و کاشی و چوب و شیشه استفاده می شود از لحاظ غلظت و سایر مشخصات با کوتینگی که برای کاغذ یا پارچه استفاده می شود متفاوت است. به همین دلیل نحوه عمل کوتینگ در این دو مورد کمی با هم متفاوت است.

 

 

قیمت کوتینگ:

در حالی این مقاله را می نویسیم که دلار در کانال 16 هزار تومان قرار دارد و معلوم نیست زمانی که شما این مقاله را می خوانید وضعیت دلار چگونه است. مایع کوتینگ صرف نظر از این نوسانات و کمیاب و نایاب شدن مایع کوتینگ، به خودی خود یک مایع گران قیمت است و در بازار پر التهاب امروز حتی تا لیتری 200 هزار تومان هم به فروش می رسد! البته در حال حاضر و با قیمت دلاری که گفته شد!

 

 

 

 

جهت بررسی مقالات آموزشی بیشتر میتوانید هم اکنون به بخش وبلاگ سایت پاپوچاپ به آدرس { مقالات آموزشی } مراجعه فرمایید.

همچنین ببینید

پیکسل چیست

پیکسل چیست

پیکسل چیست ؟ | کامل ترین توضیحات در مورد پیکسل + خرید در مقاله پیکسل …

9 نظر

  1. کسری همایی

    سلام دوست عزیز میخواستم ببینم
    این کوتینگ رو میشه برای شفاف سازی چراغ انجام داد
    منظورم چراغ ماشین هست
    من کارم بازسازی چراغ خودرو هست
    اگر میشه میخواستم برای خرید دستگاه و لوازمش منو راهنمایی
    کنید ممنون میشم
    همایی

    • ادمین سایت

      با سلام خدمت شما. کوتینگی که در مطلب بالا به آن اشاره شده است دارای فرمولاسیونی خاص جهت استفاده در چاپ سابلیمیشن می باشد. از جمله تاثیراتی که این کوتینگ روی سطوح باقی میگذارد،افزایش میزان جذب جوهر ، حفظ آن ، ضد خش شدن و براق شدن سطوح می باشد. به همین خاطر اگر صرفا هدف شما شفاف کردن چراغ خودرو می باشد میتوانید از ترکیبات پلی استری و پلی اورتانی استفاده نمایید که به مراتب ارزان قیمت تر هستند. با تشکر

      • سلام من میخوام کارگاه سابلیمیشن راه بندازم شما میتونید در این زمینه منو راهنمایی کنید؟
        و اینکه وامی برای زدن این کارگاه میدن؟
        ب نظر شما محصولاتو خودمون کوتینگ کنیم ب صرفه تره یا مواد اولیه رو ب صورت خام از شرکت ها تهیه کنیم؟

  2. سلام برای شروع کارگاه چاپ سابلیمیشن میتونید منو راهنمایی کنید؟ آیا میدونید ک برای شروع این کارگاه وامی تعلق میگیره یا ن ؟
    و اینکه ب نظر شما محصولات خام سابلیمیشن رو از شرکت های دیگ تهیه کنیم مقرون ب صرفه تره یا اینکه خودمون کوتینگ کنیم؟

    • ادمین سایت

      با سلام خدمت شما. لطفا با شماره ی 09369198619 تماس بگیرید.باتشکر

  3. سلام …ببخشید من میخام یک طرحی و روی شیشه یا اینه منتقل کنم .در یوتیوب یک فیلمی دیدم که طرح مورد نظرشو روی کاغذ سابلیمیشن چاپ کرد و بعد روی سطح شیشه با اتو چاپ کرد…فقط روی سطح شیشه قبل از چاپ یه ماده ی سفید رنگ بود که فکر کنم کوتینگ بوده …حالا سوال من اینه که میتونم طرحمو بدم چاپ کنن و با اتو روی شیشه منتقل کنم …ممنون

    • ادمین سایت

      سلام برای چاپ روی اکثر سطوح نیاز به کوتینگ داریم. شما میتونید با استفاده از کوتینگ سطوح سخت این کار رو به راحتی انجام بدید

    • ادمین سایت

      سلام توضیح داده شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *